Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zber papiera

Práve riešime
Prijatý: 29.03.2023
Autor: Anonym
Zodpovedal: Obec Most pri Bratislave

Podnet:

Dobry den pani starostka. Chcem sa informovat ci sa nezvazuje castejsie vynasanie papiera ako len 1x za mesiac, nakolko plasty sa beru 2x za mesiac a je to ok, ale flase sa uz odovzdavaju, avsak vsetko sa vsade bali do papiera a minimalne doma mam pocit ze kypime papierom. Byvame v rodinnom dome a kym prebehne zvoz papiere mame aj 3 vrecia papiera a to sa trha do vriec. Fakt je ze nie je to ani kde skladovat a ani kde vyhadzovat kedze nechodime do bytoviek vyhadzovat smetie. Papier by trebalo zaradit aspon 2x do mesiaca za nas. Vsetko je len v papierovych krabiciach balene.


Odpoveď:

Dobrý deň, 

informovali sme sa o možnosti realizácie zberu papiera 2x do mesiaca, bolo nám povedané, že zatiaľ v žiadnej obci, kde spoločnosť AVE realizuje zber nie je zber papiera 2x do mesiaca, pretože to nie je možné napr. z kapacitných dôvodov spoločnosti. Musíme si overiť u Organizácie zodpovednosti výrobcov, či by boli ochotný uhradiť zvoz papiera 2x do mesiaca. 
Spoločnosť AVE odporúča, ak nie sú dostatočné sáčky, že aktuálne je zber realizovaný nie len v sáčkoch, ale aj z modrých nádob, kde sa môžu použiť nádoby 120 l a 240 l. Alebo sme dostali možnosť rokovania ohľadne výmeny zvozu plastu za papier, tzn. papier by bol vyvážaný 2x do mesiaca a plast iba 1x. 

S pozdravom,

Rentková