Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Je stavba v súlade so stavebným rozhodnutím?

Vyriešený
Prijatý: 17.08.2022
Zodpovedaný: 18.08.2022
Autor: Lucia
Zodpovedal: Obec Most pri Bratislave

Podnet:

Pekný deň,
chcela by som sa informovať či je stavba na parcele 1601/24 v súlade s existujúcim stavebným povolením. Ako vlastník susedného pozemku sme boli informovaný pred cca rokom o výstavbe 1 domu s obytným podkrovím. Ako tak na stavbu pozerám javí sa to ako dvojdom. O žiadnej takejto zmene sme informovaní neboli.
Nakoľko sme videli že stavba stojí, a v predchádzajúcich správach ste sa k tomu vyjadroval, že to nie je v súlade so stavebným rozhodnutím brali sme to ako znak, že sa niečo rieši.
viď Vaša odpoveď:
Dobrý deň,
na predmetný pozemok bolo vydané stavebné povolenie, v zmysle ktorého sa jedná o samostatne stojaci rodinný dom s jednou bytovou jednotkou, s obytným prízemím a podkrovím, bez podpivničenia. Pozemok má výmeru 600 m2, t. j. v zmysle platných regulatívov územného plánu nie je možné na ňom stavať dvojdom.

No na stavbe sa znova začalo intenzívne pracovať, preto by ma zaujímalo či a ako mienite toto riešiť?
ďakujem za informáciu!


Odpoveď:

Dobrý deň,

stavebné povolenie bolo vydané na výstavbu rodinného domu s jednou bytovou jednotkou, t. j. v súlade s predloženou projektovou dokumentáciou. Nevyjadroval som sa že to nie je v súlade s vydaným stavebným povolením. Vyjadroval som sa že pozemok má výmeru 600 m2 a nie je možné na ňom stavať dvojdom.

S pozdravom

Mastný