Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Re: Parkovanie na chodníku; začiatok zimnej údržby

Vyriešený
Prijatý: 01.12.2021
Zodpovedaný: 07.12.2021
Autor: Anonym
Zodpovedal: Obec Most pri Bratislave

Podnet:

Dobrý deň!
Podnet zo dňa 22.11.2021 ste "vyriešil" zodpovedaním dňa 26.11.2021 nasledovne:
"Podnet: Dobrý deň p. starosta, žiadam Vás o zabezoečenie odstránenia/sankcionovanie majiteĺa vozidla PD 123EP dlhodobo parkujúceho tamkmer na celej šírke chodníka na ul. Limbovej. S pozdranom"
Odpoveď: Dobrý deň, zabezpečíme.
S pozdravom Mastný"
Realita? Dnes je 01.12.2021 a predmetné vozidlo na uvedenom mieste stále parkuje a podotýkam, že pri odbočovaní na Limbovú ul. z ul. Nálepková častokrát dochádza k takmer ku kolíznym situáciám, hlavne keď za sebou odbočuje viacero vozidiel a zrovna v tom čase ide aj iné vozidlo v protismere t.j. z Limbovej na Nálepkovu.
Otázka: Koľko času potrebuje obec, ako kompetentný orgán v zmysle novely zákona č. 8/2009 Z.z. Zákon o cestnej premávke ..., na avizované "zabezpečíme"??? pozn.: od zodpovedania uplynulo už päť dní

No a k začiatku zimnej údržby: Je chvályhodné, že obec zabezpečila zimnú údržbu miestnych komunikácií odhŕňaním snehu, aspoň si myslím, že nejde o dobročinnú iniciatívu pána poslanca Jozefa Máteho a preto by ma zaujímalo, či p. Máté včera (30.11.2021) vo večerných hodinách sneh odhŕňal podľa nejakého "kľúča" iba niektoré miestne komunikácie, keďže komunikáciu vedúcu k 3villa domom od križovatky Orgovánova - Javorová sneh neodhrnul a rovnako ani ul. Borovicová I., ktorú sa nepodarilo odhrunúť už niekoľko krát v minulých zimných sezónach.
Takýto stav je len predzvesť toho, že spomenuté miestne komunikácie v tejto nastávajúcej zimnej sezóne udržiavané nebudú???
S pozdravom!


Odpoveď:

Dobrý deň,

obec môže sankcionovať majiteľov vozidiel len v prípadoch nedodržiavania zákazu zastavenia, alebo státia čo tento prípad nie je. Požiadal som o súčinnosť štátnu políciu. 

Zimná údržba - ulice ktoré spomínate budú v zimnej sezóne udržiavané. 

Žiadam majiteľov vozidiel aby neparkovali na uliciach aby pri odhŕňaní snehu nedošlo k ich poškodeniu. 

S pozdravom

Mastný