Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

OZNAČOVANIE BUDOV SÚPISNÝM A ORIENTAČNÝM ČÍSLOM

Dátum: 16.09.2021
Autor: Obec Most pri Bratislave
OZNAČOVANIE BUDOV SÚPISNÝM A ORIENTAČNÝM ČÍSLOM

OZNAČOVANIE BUDOV SÚPISNÝM A ORIENTAČNÝM ČÍSLOM

OZNAČOVANIE BUDOV SÚPISNÝM A ORIENTAČNÝM ČÍSLOM
 
Podľa Zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení a vyhlášky Ministerstva vnútra SR č. 31/2003 Z. z. je obec povinná určiť
súpisné a orientačné číslo každej budove nachádzajúcej sa na území obce. V zmysle zákonov č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku a zákona č. 125/2015 Z. z. o registri adries vyplýva vlastníkovi budovy povinnosť mať viditeľne označenú budovu súpisným a s orientačným číslom.
! Označenie budovy súpisným a orientačným číslom nie je iba povinnosťou vyplývajúcou zo zákona, ale aj účinnou pomocou pre rýchlejšiu a správnu orientáciu v obci. Nemá slúžiť iba cudzím občanom, ale hlavne poštovým doručovateľkám pri doručovaní zásielok.! Pre úspešné doručenie zásielok Slovenskou poštou je potrebné mať označenú budovu aj súpisným, aj orientačným číslom.
 
Na označovanie budov súpisnými číslami obstaráva obec na vlastné náklady tabuľky rovnakého vzoru, ktoré si je možné prevziať na OÚ, orientačné čísla si je možné prevziať takisto na OÚ za poplatok 4,- eur.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.