Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Cintorín v Studenom

Práve riešime
Prijatý: 12.02.2023
Autor: Zuzana B.
Zodpovedal: Obec Most pri Bratislave

Podnet:

Dobrý deň prajem pani Rentková,

chcela by som Vás pekne poprosiť o zriadenia nápravy resp. upozornenia občanov bývajúcich v Studenom, ktorí vo veľkej miere navštevujú cintorín v Studenom s tým, že majitelia psov si pomýlili pietne miesto s výbehom pre psov a rodičia s malými deťmi s ihriskom. Pričom v Studenom je vybudované detské ihrisko a psy predsa môžu behať, keď už tak, po poliach.....

Bavíme sa o tom, že cintorín je predsa pietne miesto, nie ihrisko a ani výbeh pre psov...... A môžete mi veriť, že to mne i mamine momentálne nerobí vôbec dobre, nakoľko si tam chodíme uctiť pamiatku môjho tatina.....

Po upozornení daných osôb, aby som sa tam ešte hádala s osobami, ktorí nevedia čo je služné.........

Veľmi pekne by som Vás ešte poprosila, ak by sa mohla nejakým spôsobom aj opraviť bránka a brána na cintoríne (nedá sa zavrieť malá bránka - pokazený jazýček, na veľkej bráne sú zničené dosky v rámci výplne veľkej brány). Nie sú to veľké investície a patrilo by sa, aby aj cintorín v Studenom mal dôstojný vchod do areálu.

Ďakujem pekne za prečítanie môjho podnetu a prosby.

Budem dúfať, že sa zriadi nápravné opatrenie v každom smere.

Prajem pekný deň.

Zuzana B.


Odpoveď:

Dobrý deň, 

na cintoríne osadíme tabuľu, ktorá bude zakazovať vstup na cintorín so psom, čo si myslím, že by mal byť štandard aj bez tabule. Rovnako požiadame verejne, aby nevyužívali občania pietne miesta na hru s deťmi, či venčenie psov. 
Čo sa plota týka, čakáme na dodávku materiálu (už je objednaný), aby sme mohli bránku opraviť. Keď bude pekné počasie, tak zamestnanci obce bránku aj namaľujú. 

S pozdravom

Rentková