Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Informácia o uzávere Vinohradníckej ulice a cesty II/572 v Moste pri Bratislave

SÚBOR
Dátum: 19.11.2019
Autor: Obec Most pri Bratislave
Informácia o uzávere Vinohradníckej ulice a cesty II/572 v Moste pri Bratislave

        

UZÁVIERKA VINOHRADNÍCKEJ ULICE

 

Bratislava, 18. november 2019 – Začiatkom decembra sa z dôvodu realizácie premostenia ponad D4 začne s už avizovanou uzávierkou Vinohradníckej ulice v Podunajských Biskupiciach. Koncesionárom projektu je spoločnosť Zero Bypass Ltd., ktorá zabezpečuje financovanie, výstavbu a 30-ročnú prevádzku budúceho obchvatu Bratislavy. Spoločnosť D4R7 Construction je hlavným zhotoviteľom stavby.

 

Na základe vzájomných rokovaní všetkých zúčastnených strán bola uzávierka Vinohradníckej ulice starostlivo naplánovaná a obchádzkové trasy boli odsúhlasené dotknutými orgánmi.

Vzhľadom na predchádzajúce podnety zo strany samospráv i občanov pristúpil zhotoviteľ ku kompromisnému riešeniu. Upresňuje Zdeněk Krejčí, manažér dopravy D4R7 Construction s.r.o.:

„Obchádzková trasa na pôvodnej ceste II/572 vedúcej cez obec Most pri Bratislave bude z existujúcej jednosmernej trasy s odstavnými ostrovčekmi určenými výlučne pre prímestskú autobusovú dopravu rozšírená na dočasnú dvojprúdovú obchádzkovú komunikáciu aj pre ostatné motorové vozidlá s hmotnosťou do 3,5t s obmedzenou rýchlosťou 50km/h v danom úseku.“

 

Existujúca Vinohradnícka ulica bude nad rámec projektu v plnom profile v dĺžke približne 6 kilometrov zrekonštruovaná, čím sa po jej dokončení výrazne zvýši komfort vodičov využívajúcich túto komunikáciu.

 

Uzávierka Vinohradníckej ulice je naplánovaná od 1. decembra 2019 po dobu približne 6 mesiacov, kedy by mali byť dokončené premostenia ponad diaľnicu D4 pri Moste pri Bratislave a takisto by mala byť preložená aj Vinohradnícka ulica ponad D4-ku.

 

Počas trvania uzávierky by sme chceli vodičov jazdiacich obchádzkovými trasami požiadať o zvýšenú opatrnosť a trpezlivosť.

 

----------------------------------------------

 

 

Patová situácia ohľadom uzávery Vinohradníckej cesty a cesty II/572 prechádzajúcej obcou Most pri Bratislave

 

Dnes 4. 11. 2019 sa uskutočnilo ďalšie stretnutie s koncesionárom D4R7 Construction s. r. o.  za účasti starostu obce Miloslavov Milana Baďanského, starostu obce Dunajská Lužná Štefana Jurčíka, starostu obce Most pri Bratislave Františka Mastného, starostu obce Rovinky Milana Kubeša, starostu obce Kalinkovo Jozefa Konráda,  starostu obce Kvetoslavov Zoltána Sojku, a zástupkyne  Bratislavského samosprávneho kraja Ing. Beáty Kristínovej vedúcej oddelenia pozemných komunikácií.  

 

Rokovanie bolo pokračovaním stretnutia z minulého týždňa, týkajúceho sa úplnej uzávery Vinohradníckej ulice, ktorá je v správe mestskej časti Bratislavy – Podunajských Biskupíc a uzávery cesty II/572 prechádzajúcej obcou Most pri Bratislave.

 

Starostovia obcí apelovali  na zástupcov koncesionára, že nie je možné naraz pristúpiť k uzávere Vinohradníckej ul.   a cesty II/572 prechádzajúcou obcou Most pri Bratislave smerom na Vrakuňu a Podunajské Biskupice, pretože to spôsobí kolaps dopravy smerom do Bratislavy, čo doložili pádnymi argumentami. Koncesionár napriek  tomu zotrváva na svojom stanovisku a žiada  stavebný úrad Podunajské Biskupice o povolenie uzávery. 

 

Jediným výsledkom dnešného rokovania je, že na štvrtok 7. 11. 2019 je zvolané rokovanie dopravnej komisie za účasti zástupcov D4R7 Construction s. r. o.,  Krajského dopravného inšpektorátu, Prezídia policajného zboru, Národnej diaľničnej spoločnosti, Ministerstva dopravy a výstavby SR, Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a starostov obcí,  na ktorom by sa mali prerokovať dopady predpokladaných obmedzení.  

 

O výsledkoch budeme verejnosť samozrejme informovať.

-------------------------------------

 

Starostovia obcí Dunajská Lužná, Rovinka, Miloslavov, Kvetoslavov, Hviezdoslavov, Most pri Bratislave a Kalinkovo na stretnutí 28. 10. 2019 , ktoré sami s konzorciom D4R7 a zástupcami Bratislavského samosprávneho kraja iniciovali, deklarovali jasný záujem o riešenie otázky avizovanej uzávery Vinohradníckej (“Opileckej”) ulice, pričom za mimoriadne dôležité starostovia označili vhodne túto nevyhnutnú uzáveru načasovať a rekonštrukčné práce na nej realizovať takým spôsobom, aby mohla byť k dispozícii čo najskôr. Skupina starostov vedená starostom obce Miloslavov svorne a dôrazne zhotoviteľa upozornila na hroziaci kolaps a urgentne poukázala na opatrenia, ktoré je nevyhnutné vykonať, s cieľom čo najviac minimalizovať negatívny dopad na obyvateľov a cestujúcich z predmetných obcí. Rokovania pokračujú o týždeň v pondelok 4.11. 2019.“

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Vinohradnicka Veľkosť: 104 kB Formát: pdf Dátum: 19.11.2019